19.maja 2011 smo izvedli projekt JADRANJE ZA JUTRI 2011, s katerim smo popeljali učence višjih razredov OŠ CIRIUS Kamnik – šola za otroke s posebnimi potrebami, na enodnevno jadranje ob slovenski obali.

Nekaj dni pred projektom smo člani ŠD SAPPA v prostorih zavoda CIRIUS predstavili vsem učencem višjih razredov OŠ CIRIUS jadranje, opisali jadrnico, jadra (eno jadro tudi razvili), opremo in seveda podrobno opisali varnost na jadrnici. Vse to je potekalo v sproščenem in prijketnem vzdušju, aktivno so sodelovali tudi otroci, ki so se že veselili skorajšnejga jadranja, nekateri pa so preizkusili, kako
obleči rešilni jopič, manjkalo pa ni niti spoznavanje vozlov.

V četrtek, 19.maja so se udeleženci z avtobusom pripeljali v marino Izola, kjer smo jih pričakali s tremi jadrnicami. Po vkrcanju in krajši predstavitvi opreme ter podučitvi o varnem gibanju po jadrnici, smo izpluli in si v lepem, vetrovnem vremenu ogledali del slovenskega morja. Pri mornarskih opravilih so sodelovali vsi udeleženci, vska po svojih močeh, ob slovesu pa so dobili še praktična darila kot spomin na nepozabno doživetje.

Tako je vsem udeležencem ta dan ostal v spominu kot posebna avantura, polna veselja, za nekatere tudi adrenalina, torej doživetje, ki so ga nekateri izkusili samo enkrat v življenju.