Športno društvo SAPPA je v bilo ustanovljeno v letu 2009. Šteje 14 članov v starosti od 45 do 55 let. Naša osnovna usmeritev in cilj je druženje in popularizacija aktivnega načina preživljanja prostega časa kot zdravega načina življenja. Ukvarjamo se z rekreativnim in tekmovalnim jadranjem s potovalnimi jadrnicami.

 

Vsa leta našega delovanja smo organizirali skupinska jadranja, naši člani so se kot tekmovalna ekipa v letu 2009 udeležili tekem, ki štejejo za pokal Slovenije. Udeležili smo se več Diplomatskih regat, ter vsako leto največje svetovne regate Barcolane.

 

Člani društva se že več let zapored kot skipperji ali člani posadk udeležujejo enotedenskega mednarodnega humanitarno-socialnega jadralskega projekta MIRNO MORE Friedensflotte, ki poteka v hrvaškem morju.

 

V letu 2011 smo sodelovali kot soorganizator jadranja 30 dijakov in profesorjev kamniške gimnazije Rudolfa Maistra med Izolo in Sesljanom v Italiji  v okviru njihovega sociološkega projekta Slovenia Terra Maritima.

 

Organizirali smo dve samostojni fotografski razstavi z avtorskimi fotografijami naših članov: NAŠA JADRANJA v letu 2011 ter JADRANJE ZA JUTRI – URESNIČITEV SANJ v letu 2014.

 

V sodelovanju z drugimi strokovnimi kadri smo izdelali lasten terapevtsko izobraževalni projekt - JADRANJE ZA JUTRI, podprt s tematskim izobraževalnim gradivom, ki ga izpolnjujejo mladi udeleženci v času projekta. Projekt smo do sedaj izvedli v letih 2009 in 2011-2018. Od vključno leta 2012 dalje gre za štiridnevni projekt na 5-6 jadrnicah, ki se odvija v marini Veruda pri Puli. Od 2017 se projekt izvaja v dveh štiridnevnih delih, od katerih je prvi bolj jadralsko naravnan in vključuje jadranje po Kvarnerju.

 

Društvo se redno pojavlja v tiskanih in elektronskih medijih, ki nam omogočajo predstavitev dejavnosti, najavo akcij in predstavitev pokroviteljev.

 

Dejavnost društva je mogoče spremljati tudi na našem FB profilu  www.facebook.com/jadranjeza.jutri