Športno društvo SAPPA iz Kamnika tudi letos namerava izvesti svoj izobraževalno-terapevtski projekt >Jadranje za jutri<, ki je namenjen otrokom z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. V letošnji 4-dnevni projekt bo vključeno 6 jadrnic. Na vsaki jadrnici bo 6 osnovnošolskih otrok oz. mladostnikov, dva pedagoga - spremljevalca ter dva oz. trije člani posadke. Projekt bo potekal v času od 28. do 31. maja v marini Veruda pri Puli.

 

Svojo udeležbo so potrdile naslednje vzgojno-izobraževalne ustanove za otroke s posebnimi potrebami:

- OŠ 27. julij Kamnik

- OŠ Jela Janežiča Škofja Loka

- Vzgojni zavod Kranj

- OŠ Preska Medvode, podružnična enota OŠ Topol

- OŠ Roje Domžale

- OŠ Ljuba Šercerja Kočevje

- Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana

 

Informativni sestanek

 

V želji po dobri seznanitvi z izobraževalno terapevtskim projektom Jadranje za jutri 2014 je v organizaciji ŠD SAPPA v prostorih OŠ 27. julij v Kamniku včeraj popoldan potekal informativni sestanek spremljevalcev otrok ter članov posadke. 

 

 

Na sestanku je bil, poleg medsebojnega spoznavanja, s strani društva podrobno predstavljen program projekta (Darko Malež, Matjaž Perše, Matej Lah). Spremljevalci so bili seznanjeni z navodili in pravili jadranja in bivanja na jadrnici. Dobili so informacije o potrebnih dokumentih udeležencev, opremi in oblačilih otrok in spremljevalcev ter o organizaciji prehrane. Predstavljen jim je bil osnutek tematskega delovnega zvezka, ki ga bodo mladi udeleženci vsakodnevno dopolnjevali glede na dnevni program. Predlogov za večerno animacijo mladih jadralcev pa se bo verjetno nabralo še kar nekaj...

 

Sestanek je potekal v konstruktivnem in prijateljskem vzdušju ter se zaključil ob vsestranskem zadovoljstvu vseh prisotnih.