V terminu od 15. do 18. junija smo se člani društva udeležili team building jadranja, na katerem je bila poleg urjenja ekipe opravljena še izčrpna analizira letošnjega projekta »Jadranje za jutri«.

 

Team building smo pričeli z dopoldanskim izplutjem iz Splita, pot nadaljevali mimo Paklenih otokov do otoka Hvar, kjer smo prenočili v Sv. Nedjelji, v mali lučici vinarije Zlatan otok (Plenković). Naslednji dan smo zgodaj zjutraj izpluli proti otoku Korčula, kjer smo si ogledali istoimensko mesto. V vlogi turističnega vodiča med zamenitostmi srednjeveškega mestnega jedra se je izredno dobro znašel naš član Franček, ki nam je predstavil res bogato zgodovino mesta.

 

Po popoldanskem jadranju smo pristali na otočku Mrčara, enem večjih otokov v lastvovskem arhipelagu. Na otoku sta nas pred svojo konobo pričakala prijazna domačina – žena v vlogi turističnega agenta in animatorja, mož pa kot natakar in kuhar. Konoba Mrčara je prava robinzonska gostilna družine Pavelin. Na otoku namreč ni elektrike. V konobi zato vedno pripravljajo le sveže jedi. Ribiči, ki ulovijo ribo, jo v konobo prinesejo še živo. Poleg rib je na voljo vedno tudi domača jagnjetina in kozletina.

 

Naslednje jutro je po izplutju najprej sledil kratek postanek v kraju Ubli (opravili smo taksi prevoz naše gostiteljice), nato pa smo odjadrali priti otoku Vis. Zasidrali smo se pred eno najlepših jadranskih plaž – uvalo Stiniva. Plavanje do plaže in nazaj je treba doživeti.

 

Po kratkem ogledu Zelene špilje smo nadaljevali proti pristanišču Vis. Ob vplutju v pristanišče smo bili nemalo presenečeni, kajti zaliv je bil preprosto popolnoma zaseden s plovili, med katerimi je bilo presenetljivo veliko katamaranov. Ni nam preostalo drugega, kot da se privežemo na eno zadnjih prostih boj v vzhodnem delu zaliva – Kut.

 

Med obiskom mesta smo ugotovili, da je Vis postal svetovna turistična destinacija, saj smo srečevali turiste od vsepovsod – Nova Zelandija, Avstralija, Amerika..., seznam bi bil predolg.

 

Zjutraj smo ob močni sončni pripeki komaj čakali, da izplujemo proti Šolti, kjer smo se še zadnjič ohladili v prečudovitem zalivu Nečujam, nato pa popoldan vrnili jadrnico.

 

Od izplutja do povratka v matično marino se nam je nabralo ca 25 ur plovbe. Posadka je kot vedno delovala prijateljsko, homogeno in konstruktivno - za naslednje leto smo že polni novih idej in planov. Klapa, ki klapa…