Pozitivni odzivi pedagogov/spremljevalcev na naša skupna doživetja nam seveda pomenijo ogromno. Utrjujejo nas v prepričanju, da delamo pravo stvar.

 

Tole je 'prisrčen hvala' Isabelle MOREL BERA, univ.prof. ped., ravnateljice OŠ Zavoda CIRIUS iz Kamnika:

 

Dragi prijatelji člani Sappe, prisrčno pozdravljeni!

 

Rada bi se vam iskreno zahvalila za ves vložen trud in izvedbo nepozabnega projekta "Jadranje za jutri".

Odlično ste organizirali prav vsak majcen aspekt projekta, za kar je bilo zagotovo žrtvovanega kar precej prostega časa, energije in neprespanih noči. A ko so učenci ob povratku v Kamnik staršem z velikim navdušenjem razlagali, kaj vse so doživeli, mi pa smo lahko gledali neizmerno sijoče iskrice v njihovih očeh, se mi je zazdelo, da to moram sporočiti naprej – vam, ki ste za vse to zaslužni.

“Je to tvoje?” je na parkirišču vprašal eden izmed staršev. “Moje! Ta nahrbtnik smo dobili, pa tudi majico in pa rutko!”. “Veš mami, čarovnik je prišel in na srečelovu sem tudi zadel!”. Spet drugje pa se je slišalo “Naša jadrnica je bila ogromna in prav zares smo pluli, nekdo je še skočil v vodo!”. Nepozaben občutek ni navdajal le učencev, temveč tudi zaposlene in starše, saj je bilo marsikateremu izmed njih omogočeno nekaj skoraj nemogočega. Do predlani je bila plovba z jadrnico nekaj, kar si je večina naših otrok predstavljala le v sanjah, vi pa ste že tretje leto zapored sanje spremenili v resničnost – pravljično resničnost!

Učencem naše šole ste pričarali nekaj izjemno čudovitih dni in narisali prešerne nasmehe na njihove obraze. Verjamem, da bo v šoli še kar nekaj časa zelo zanimivo, saj bodo otroci lahko skupaj podoživljali vse čudovite dogodke, ki smo jih preživeli v zadnjih dneh.

Naša harmonija je v prvih dveh dneh celo pregnala napovedane padavine, tako, da so se tudi dežniki lahko malo odpočili. Ustvarili ste nepozabno vzdušje.

Hvala vam!

 

Z lepimi pozdravi,

Isabelle Morel Bera

 

 

 

 

 

Zahvala Tatjane MURN,  univ. prof. ped. in slov. jezika iz Zavoda za slepo in slabovidno mladino Ljubljana:

 

Dragi moji novi prijatelji!

 

Še vedno pod vtisom doživetja nepozabnih trenutkov bi se vam vsem skupaj rada zahvalila, da ste ustvarili spomine, ki  bodo greli še dolgo časa.  

 

Nas velike, skoraj velike pubertetnike in tudi male glavice bo spremljala izkušnja življenja na jadrnici,  plovbe na veter, nagibanja barke, silovitih sunkov burje, morja v raznoterih oblikah, toplo božajočega sonca, ki je pokukalo izza črnih oblakov – pa tudi  mavrice (pravzaprav kar dvojne), razpete čez nebesni svod.

 

Neumorni organizatorji ste s svojim entuziazmom, obogatenim z neizmerno srčnostjo, prizadevnostjo  in ekipnim duhom izpeljali projekt do zadnje podrobnosti. Prav nobena stvar ni  bila prepuščena naključju. Tak projekt zmore izpeljati le trdno povezana ekipa, kakršna ste - bravo fantje (kot smo včasih rekli - takih ne delajo več J)!

 

Hvala še enkrat vsem (tudi vsem kolegicam in kolegom spremljevalcem), ravnateljicam in ravnateljem, ki ste podpirali ta projekt,  v upanju, da se kaj kmalu spet  srečamo oz. načrtujemo še kakšne skupne aktivnosti

 

Lep večer vsem

 

Tatjana Murn

 

Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana

 

 

 

 

 

in še odziv Nade GRČAR, učiteljica predmetne stopnje na OŠ roje:

 

Pozdravljeni "vsi pomorščaki" SAPPE,

 

ravnokar sem brala vtise od kolegice Tatjane. Ne najdem besed presežnikov, ki bi lahko te tri dni  še lepše opisali. Popolnoma se ji pridružujem in se vam v imenu otrok in naju (tudi Lučke) zahvaljujem za vse doživeto. Predvsem pa za vso vašo srčnost in pozornost. 

 

Se vidimo

 

LP Nada