Zbudile so nas deževne kaplje. Tudi napoved ni bila obetavna zato smo morali odpovedati jadranje udeležencev do polotoka Kamenjak in izpust zapečatene steklenice želja v morje – želja, ki so jih napisali mladi udeleženci. Namesto tega je sledil ogled Aquariuma v Puli, do koder smo udeležence prepeljali s kombiji. Ko se je čez čas iz oblakov poleg dežja vsula še toča, je bilo jasno, da je bila to prava odločitev.

 

Po izredno zanimivem ogledu podvodnega sveta in povratku na jadrnice je sledilo kosilo in kratek počitek. Ker se želje izpolnijo le, če je steklenica odvržena v morje je prišel Pozejdon in poslal  izkušene člane posadke z eno jadrnico na odprto morje ter jim naročil, da odvržejo steklenico na najvišjem valu. In tako se je tudi zgodilo.

 

Sledilo je druženje po barkah, sprehodi po marini, kompletiranje delovnega zvezka in priprave mladih udeležencev na nastope v programu zaključnega večera.

 

Malu po sedmi uri se je na prireditvenem prostoru začel večerni program. Vse prisotne je najprej nagovoril in pozdravil predsednik društva SAPPA Darko Malež. Sledila je podelitev nagrad za najboljšega mornarja vsake jadrnice, ki so jih izbrali njihovi spremljevalci. Svojo športno opremo s podpisom so z velikodušno prispevali naši odlični športniki Vasilij Žbogar, Primož Kozmus, Jakov Fak in Urška Žolnir.

 

Program se je nadaljeval z nastopom čarovnika Mr. Lee-ja, ki s svojimi neverjetni čarovnijami osupnil in navdušil tako otroke, kot njihove spremljevalce in člane posadke.

 

In že je bil na vrsti  srečelov. Vsak od otrok je iz vrečke potegnil po eno srečko s svojo srečno številko  – seveda so na srečelovih Jadranja za jutri vse srečke brezplačne in vsaka zadane…in imele so kaj zadeti. Od majic in dresov OK Calcit Kamnik, ACH Volley, Filipa Flisarja, Andreja Jermana, do vstopnic za ogled Škocjanskih jam, Blejskega Gradu, vozovnice do otoka na jezeru, letne vozovnice za gondolo in sedežnico na Veliki planini, brezplačne vozovnice Slovenskih železnic, enodnevnega izleta na Dunaj za dve osebi z agencijo Relax, izleta s katamaranom v Benetke z agencijo Top Line iz Portoroža  ter do panoramskega poleta z motornim letalom za tri osebe, ki ga je doniral Aerodrom Portorož.

 

Po srečelovu je bil čas za palačinke, ki so bile res odlične, kajti kuharska sekcija društva SAPPA jih je napekla krepko čez 200…

 

Sledilo je tekmovanje v metanju balinčka, ki pa je bilo namenjeno le spremljevalcem. Iz vsake šole je bil izbran po eden, ki je z enim samim metom poizkušal svoji šoli primetati res čudovito nagrado – umetniško sliko slikarja Angela Bajuka iz Pirana z motivom jadrnice.

 

Najbolj mirno roko je imela Dragica tako, da bo slika od sedaj naprej na ogled v Zavodu CIRIUS v Kamniku.

 

Uradnega programa je bil s tem konec, še zdaleč pa ne tudi večera. Sledil je ples, petje, zabava… Ob spremljavi Zdravca na saksofonu se je večer zaključil v ritmu pesmi Zemlja pleše, SAPPA pleše…