Glede na vremensko napoved s katero smo razpolagali včeraj smo morali prilagoditi program dnevnega dogajanja. Za včeraj predvideno mornarsko prisego smo preložili na danes dopoldan.

In res smo se ob žvižganju ladijskih vrvi zbudili v precej 'burjasto' jutro. Po zajtrku je sledila prva morska učna ura, med katero so mladi udeleženci ob asistenci spremljevalcev in posadke izpolnjevali delove zvezke projekta JZJ2013. Vsak od mladih udeležencev je tudi narisal sliko z morskim motivom na eno od razglednic, na katerih bomo poslali pisne zahvale sponzorjem in donatorjem, ki so podprli projekt in s tem omogočili njegovo izvedbo.

Takoj po končanem 'likovnem pouku' se je pokazalo sonce in sledilo je skupinsko slikanje udeležencev, tako po barkah kot skupaj. Po kratkem druženju je sledila mornarska - Pozejdonova prisega, ki so jo ob prisotnosti samega Pozejdona in pod vodstvom kapetana Kljuke podali vsi udeležeci, ki še niso jadrali.

Ko smo okorg 12.30 dočakali primerne vetrovne pogoje za plovbo smo izpluli proti Brionom. Tja smo prisepli malo po drugi uri in se takoj odpravili na panoramski vlak, ki nas je čakal ob marini. Z vlakcem smo se odpeljali na ogled otoka, čez safari park do muzeja.

Sledilo je več kot zasluženo kosilo na jadrnicah in kratek počitek. Na povratku v Verudo smo v široko razprta jadra ujeli res pravi veter in ob hitrosti od 20-25 vozlov smo bili ob 19. uri že v matični marini.

Po večerji je sledila izredno zanimiva predstavitev potapljaškega foto kluba, ki se je na veliko zadovoljstvo otrok nadaljevala z diskom...