Malo po 7. uri zjuraj je posadka prispela v s soncem obsijano marino Veruda - vseh 13 članov društva SAPPA in kamničan Zdravc Balantič, ki se z veseljem odzval na naše vabilo za sodelovanje pri projektu.

Deset minut za nami je prispela prva dostava kruha. Tako kot lani so za to velikosrčno poskrbeli v Slovenskem kulturnem društvu Istra iz Pule. Sledil je prevzem jadrnic, ki je bil končan presentljivo hitro.

Prvi so se nam pridružili udeleženci iz Zavoda za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, kmalu za njimi pa še vsi ostali. Po vkrcanju na barke je sledil informativni ogled jadrnic pod vodstvom skipperjev. (slike1)

Vreme je bilo idelano za plovbo in ob 11. uri so jadrnice zapustile marino. Ena za drugo so razvile jadra in se prepustile vetru. Po dveurni plovbi smo se skupinsko zasidrali v zalivu Soline pri Verudi. Sledila je priprava kosila, ki pa je za mlade udeležence očitno trajala predolgo, kajti vroče sonce jih je premamilo in morje je bilo kar naenkrat polno plavalcev. Po zasluženem kosilu so tudi gumenjaki drug za drugim zapustili jadrnice in končali v morju. Mladi jadralci so hitro osvojili tudi veslanje, ki je kar trajalo in trajalo in trajalo...(slike do povratke)

Kar prehitro je prišel čas za povratek v marino. Na poti nazaj so se otroci preizkusili tudi kot krmarji, kar sta si z največjim zanimanjem prišla ogledat tudi dva delfini.

Po pristanku v marini je sledila priprava na večerjo - žar piknik v organizacji društva. O dogajanju po večerji pa več jutri. (ostale).